Minder kleding kopen begint met het beschermen van je bovenkleding tegen zweet

Één van de belangrijkste aanbevelingen die aan consumenten worden gedaan om de milieu-impact van hun kledinggebruik lager te maken, is het verlengen van de levensduur van hun kleding. Maar hoe doe je dat?

Het bedrijf Hygienicshirt (www.hygienicshirt.nl), denkt dat een van de oplossingen is om ervoor te zorgen dat kleding niet vaker wordt gewassen dan nodig. Minder vaak wassen scheelt namelijk slijtage. Buiten het feit dat wassen veel energie en water kost, doet een wasbeurt immers ook aan het kledingstuk zelf geen goed. Zo worden kleuren valer, stoffen dunner, de pasvorm minder, enzovoorts. En dat zorgt ervoor dat de drang naar nieuwe kleding continue wordt gevoed. Want dat kledingstuk in de winkel ziet er weer fris en nieuw uit. Maar nadat dat nieuwe kledingstuk is gekocht en in de wasmachine is beland, gaat ook het aftakelingsproces van dat nieuwe kledingstuk weer hard. En zo beland je als consument in een vicieuze cirkel waarin je steeds nieuwe kleding blijft kopen.

Maar hoe zorg je er nou voor dat je kledingstukken minder vaak hoeft te wassen, zodat ze langer meegaan? Nou door te beginnen met het beschermen van bijvoorbeeld je bovenkleding. De meeste mensen stoppen hun overhemden, truien, vesten, polo’s en dergelijke al na één dag dragen in de wasmand. Waarom? Omdat daar na een dag dragen, zweet in is getrokken. Een tweede draagdag, laat staan een derde is dan geen echte optie.

En daar bieden de gepatenteerde ondershirts van www.hygienicshirt.nl een oplossing voor. Die ondershirts vangen het zweet namelijk op in het ondershirt en voorkomen dat het doordringt in de kleding die over het ondershirt wordt gedragen. En omdat die bovenkleding zweetvrij blijft, kan de bovenkleding meerdere dagen achter elkaar gedragen worden, zonder tussentijds te hoeven wassen.

Dat biedt trouwens nog meer voordelen dan alleen maar minder slijtage. Want het bespaart ook een hoop tijd. Zo hoeft er niet alleen minder te worden gewassen, maar ook minder te worden gestreken. Sowieso hoeft een kledingkast veel minder vol te hangen. Want heb je bijvoorbeeld nog wel 15 overhemden nodig als je meerdere dagen met ieder overhemd kan doen?

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like these