Telefoon opladen en oortjes tegelijk gebruiken?

Als u onlangs een nieuwe set draadloze oordopjes hebt gekocht, hebt u waarschijnlijk gemerkt welke verschillen draadloze oordopjes hebben ten opzichte van traditionele hoofdtelefoons. Een daarvan betreft het oplaadproces; je moet zowel het doosje als de oordopjes zelf opladen. Telefoon opladen en oortjes tegelijk? Laten we nu eens kijken naar wat u moet weten bij het opladen van uw telefoon, evenals een paar andere dingen die u misschien nog niet wist over uw draadloze oordopjes.

 

Kun je je telefoon en de oordopjes tegelijkertijd gebruiken?

Met bijna alle draadloze oordopjes op de markt kunt u zowel het hoesje als de oordopjes tegelijkertijd opladen. Plaats uw oordopjes in het etui om de oordopjes zelf op te laden, sluit vervolgens het oordopjes opladen geval op de oplaadkabel, en beide moeten gelijktijdig worden opgeladen. Op deze manier worden zowel de oordopjes als het etui altijd opgeladen, waardoor de oplaadcyclus van beide apparaten korter wordt. Omdat de meeste oordopjes lithium-ionbatterijen gebruiken, werken ze in laadcycli. Elke keer dat uw oordopjes onder de 20% lading komen, is dat een oplaadcyclus verbruikt; gemiddeld hebben draadloze oordopjes 300-500 oplaadcycli totdat de batterijen moeten worden vervangen. Als je het doosje en de oordopjes tegelijkertijd oplaadt, verbruiken beide apparaten minder vaak oplaadcycli, waardoor de levensduur van je apparaat wordt verlengd.

Kun je je oordopjes overladen?

De meeste oordopjes maken gebruik van lithium-ionbatterijen, die stoppen met opladen zodra de oordopjes voor 100% zijn opgeladen. Dus nee, je kunt je oordopjes niet overladen, zelfs niet als je ze lange tijd in het stopcontact laat zitten; als je je oordopjes overuren lang in het stopcontact laat zitten, heeft dat geen enkele invloed op de gezondheid van de batterij. Lightning Splitter kunt u gebruik maken van 3, 5 mm hoofdtelefoonaansluiting terwijl. Voor voordelige Lightning splitter kunt u terecht in onze koopjekabels Webshop. De gezondheid van Lithium-Ion batterijen wordt gewoonlijk door twee factoren negatief beïnvloed. De eerste is door extreme temperaturen; de tweede is door volledig ontladen te zijn. Lithium-Ion-batterijen reageren niet goed op extreme temperaturen, vooral hitte. Als u uw oordopjes lange tijd in een warme omgeving laat liggen, zullen de batterijen sneller slijten en kunnen ze ook schade aan uw oordopjes veroorzaken. Ten tweede werken lithium-ion-batterijen niet op dezelfde manier als traditionele batterijen. Ze zijn afhankelijk van laadcycli, elke keer dat je apparaat onder de 20% lading komt, heb je een laadcyclus verloren. Hoe vaker u uw batterij ontlaadt, hoe sneller uw batterij degradeert en zal moeten worden vervangen wanneer het zijn laadcyclus limiet verbruikt, die varieert tussen 300-500 cycli.

Moeten oordopjes altijd in het doosje zitten als ze niet worden gebruikt?

Ja, de meeste oordopjes hebben geen uit-knop, zoals de Airpods, wat betekent dat als ze buiten het doosje worden gelaten, ze hun lading verliezen, zelfs als ze niet worden gebruikt. Dit zorgt ervoor dat uw oordopjes voortdurend worden ontladen telkens wanneer het onder de 20% komt, waardoor uw batterij nog sneller zal verslechteren. Als u de oordopjes in het doosje laat zitten, zelfs als ze volledig zijn opgeladen, heeft dit geen enkele invloed op de levensduur van de batterij, omdat lithium-ionbatterijen stoppen met opladen zodra uw apparaat 100% is opgeladen.

Hoe weet je of oordopjes volledig zijn opgeladen?

De meeste oordopjes zijn uitgerust met lampjes in het doosje, die het batterijpercentage aangeven. Een oranje lampje geeft meestal aan dat uw oordopjes nog worden opgeladen, terwijl een groen lampje aangeeft dat uw oordopjes volledig zijn opgeladen.

Hoe lang duurt het voordat de oordopjes volledig zijn opgeladen?

Gemiddeld duurt het 1-2 uur om een paar draadloze oordopjes volledig op te laden. De meeste apparaten met een lithium-ionbatterij vertragen het oplaadproces van 80% tot 100%, dus je zult merken dat je oordopjes langer opladen bij dit batterijpercentage om de batterij gezond te houden.

Draadloze oordopjes hebben doorgaans een batterijlevensduur van gemiddeld 4-5 uur en een case batterijlevensduur van 15-20 uur. De lange batterijduur van het etui maakt het gebrek aan hoge batterijduur van de meeste draadloze oordopjes goed. Het etui is compact en zeer gemakkelijk mee te nemen, zodat u zich nooit zorgen hoeft te maken dat uw oordopjes voortijdig leeg raken.

Zo gaan oordopjes langer mee:

Omdat de meeste oordopjes geen uit-knop hebben, verbruiken ze energie om een verbinding in stand te houden, zelfs als ze niet worden gebruikt. Als u ze in het doosje bewaart, verbruiken ze geen stroom als u ze niet gebruikt. Bovendien zijn uw oordopjes altijd opgeladen en klaar voor gebruik.

Vermijd vocht

Oordopjes kunnen een bepaalde hoeveelheid vocht verdragen totdat ze kwetsbaar worden voor beschadiging. Dit is echter afhankelijk van de IPX-classificatie van uw oordopjes; hoe hoger de classificatie, hoe toleranter uw oordopjes zijn voor vocht.

Luister naar één oordopje tegelijk

Een goede tip om de batterij van uw oordopjes onderweg te verlengen, is om gewoon één oordopje tegelijk te gebruiken. Zo kun je de ene opladen terwijl de andere wordt gebruikt en heb je er altijd een om naar te luisteren.

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may also like these