Verbazingwekkende voorbeelden uit de echte wereld van 3D-printen

Nu 3D-printers goedkoper te produceren zijn, voorspellen experts dat het niet lang meer zal duren voordat ze gemeengoed zijn in onze huizen. Zelfs vandaag de dag realiseren steeds meer bedrijven het potentieel van 3D-geprinte toepassingen in hun eigen bedrijf. Nu de technologie van het theoretische naar het echte verschuift, verleggen mensen de grenzen van wat mogelijk is om te printen, van zeer praktische toepassingen voor fabricage en medische apparaten tot toepassingen voor de lol.

Prothetische ledematen en andere lichaamsdelen

Van dierenartsen die een 3D laten printen masker hebben gemaakt om een ​​hond te helpen herstellen van ernstige verwondingen aan het gezicht, tot chirurgische gidsen, protheses en modellen van lichaamsdelen, de toepassingen van 3D-printen om medische strategieën te beïnvloeden zijn enorm. In een experiment uitgevoerd door de Northwestern University Feinberg School of Medicine in Chicago, baarde een muis met 3D-geprinte eierstokken gezonde pups die een goed voorteken zouden kunnen zijn voor menselijke interventies nadat er meer onderzoek is gedaan.

huizen en andere gebouwen

In minder dan 24 uur werd een huis van 400 vierkante meter gebouwd in een buitenwijk van Moskou met behulp van 3D-printtechnologie. De mogelijkheden om snel huizen en andere constructies te bouwen met 3D-printen zijn opwindend wanneer de tijd van cruciaal belang is, zoals het creëren van noodopvangplaatsen voor gebieden na een natuurramp. Bovendien zal het potentieel om nieuwe architecturale visies te realiseren, die voorheen niet mogelijk waren met de huidige productiemethoden, leiden tot ontwerpinnovaties. In Peking werd in slechts 45 dagen van begin tot eind een heel huis met twee verdiepingen 3D-geprint van beton. Onderzoekers in Duitsland hebben zelfs een 3D-kas geprint, momenteel alleen beschikbaar in miniatuurformaat, maar zij waren de eersten die erachter kwamen hoe ze 3D-printen met glas.

Eetbaar 3D printen

Als je denkt aan traditionele taartdecoratietechnieken (glazuur door een punt duwen om ontwerpen te maken), lijkt het erg op het 3D-printtoepassingsproces waarbij materiaal door een naald wordt geduwd en een laag wordt gevormd op de tijd Net als bij plastic 3D-printen, begint een chocolade 3D-printer met een digitaal ontwerp dat een computerprogramma in plakjes snijdt om lagen te creëren; dan wordt het object laag voor laag gemaakt. Omdat chocolade snel hard wordt bij kamertemperatuur, is het een ideaal eetbaar materiaal voor 3D-printen, maar bedrijven hebben andere eetbare creaties geprint van ijs, koekjesdeeg, marsepein en zelfs hamburgers.

vuurwapens

Defense Distributed was de eerste die in 2013 een 3D-geprint vuurwapen maakte, de Liberator genaamd. Hoewel er 3D-printers zijn die metaal kunnen gebruiken, zijn ze erg duur, daarom is Liberator geprint met plastic. Vooruitgang in 3D-technologie en de mogelijkheid om je eigen vuurwapen vanuit huis te printen, hebben vragen doen rijzen over hoe de technologie in wapenbeheersingsvoorschriften moet worden aangepakt.

productie

Er zijn veel toepassingen in verschillende industrieën, waaronder de automobiel-, ruimtevaart en meer, voor 3D-printen in de productie, van vervangende onderdelen voor drukmachines tot het maken van prototypes van nieuwe producten (met als bijkomend voordeel dat modellen voor eens en voor altijd worden gerecycled). het maken van mallen en sjablonen om de efficiëntie van het productieproces te verbeteren. De carrosserieën van elektrische voertuigen en andere auto’s zijn in 3D geprint. Fabrikanten kunnen 3D-printen gebruiken om kosten te verlagen en producten sneller te produceren.

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like these