Waarom Excel-macro’s leren?

Als u dit leest, bent u waarschijnlijk een van de 400 miljoen gebruikers van Microsoft’s vlaggenschip spreadsheetprogramma, Microsoft Excel. Het is heel goed mogelijk dat u uw eigen bestanden hebt ontwikkeld om de verplaatsing van contant geld of voorraad binnen uw eigen organisatie te volgen. Sommige van deze bladen zijn misschien behoorlijk uitgebreid, maar als je nog nooit macro’s bent tegengekomen, heb je alleen maar de oppervlakte van de mogelijkheden van Excel bekrast.

Op een gemiddeld niveau bevat een spreadsheet meestal veel ruwe gegevens die u kunt analyseren met behulp van verschillende logische en rekenkundige functies. Het kan erg ingewikkeld worden. Op expertniveau beginnen veel van deze formules van het blad te verdwijnen. Sommige worden gerationaliseerd, maar veel worden vervangen door achtergrondcode.

Achtergrondcode die in Excel is geschreven, wordt een macro genoemd. Macro’s zijn stukjes Visual Basic (VBA)-programmering die kunnen communiceren met de spreadsheet zoals u deze ziet. Dit betekent dat de code getallen uit uw spreadsheet kan lezen, wat wiskunde kan doen en een uitvoer elders in uw spreadsheet kan plaatsen. Uiteindelijk kunnen ze alle procedures uitvoeren die u kunt met een toetsenbord en muis.

Macro’s worden om twee redenen gebruikt. Ten eerste om tijdrovende processen te automatiseren, zodat ze niet meer zoveel handmatige inspanning vergen. Ten tweede kunnen Excel-consultants Visual Basic gebruiken om een ​​extra interface te bouwen bovenop wat u normaal zou zien. Dit betekent dat ze gebruikers kunnen dwingen gegevens in formulieren in te voeren. Door de invoer naar een spreadsheet te beheren, kan het veel gemakkelijker worden om de uitvoer te analyseren. Visual Basic-formulieren kunnen de consistentie van uw gegevens verbeteren.

Gelukkig zijn macro’s niet alleen hulpmiddelen voor Excel-experts. Met Microsoft kunt u met één druk op de knop uw eigen macro’s opnemen. Uw toetsaanslagen en muisklikken worden allemaal gecodeerd in Visual Basic. Dus als u een cel opnieuw opmaakt in vet, cursief, geeft Excel u de code om de procedure te herhalen. U kunt aan elke procedure een sneltoets toewijzen, dus de volgende keer dat u een cel opnieuw moet opmaken, kunt u eenvoudig de cel selecteren en op de relevante snelkoppeling klikken. U kunt macro’s gebruiken zonder ooit zelf code te hoeven schrijven!

Natuurlijk kan het feit dat Excel cursussen u de code voor een bepaalde actie geven, u helpen uw eigen macro’s te ontwikkelen. Net als bij de rest van de Office-suite, zijn macro’s ontworpen om geen formele training te vereisen, maar in plaats daarvan stellen ze u in staat om nieuwe vaardigheden on-the-job te leren. De meeste werkplekken hebben hun eigen Excel-goeroe die je kunt benaderen als je ooit in de problemen komt. Er zijn ook tal van trainingsvideo’s beschikbaar op YouTube.

Twintig jaar geleden was computerprogrammeren een baan voor specialisten en afgestudeerden wiskunde, omdat er geen voor de hand liggende manier was om de vaardigheden zelf te leren. Traditioneel zou u alleen code moeten schrijven om afbeeldingen op het scherm te krijgen. Tegenwoordig zijn we op een punt beland waarop we kunnen vertrouwen op b.v. Windows en Internet Explorer om elke code die we schrijven snel te interpreteren.

Dat geeft ons de mogelijkheid om onze eigen websites te maken met html en php. Het geeft ons ook de mogelijkheid om onze eigen Excel te maken met behulp van Visual Basic Editor en macro’s. Als u die kans niet grijpt, gaat u mogelijk veel onnodig werk doen. Erger nog, het zal waarschijnlijk extreem saai en repetitief werk zijn.

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may also like these